Wie is Barbara
Met een Franse moeder en Nederlandse vader groeide ik op met lekker en goed eten. Mijn speciale aandacht voor alles wat er in de keuken gebeurde kwam pas toen ik ná een studie bouwkunde aan de TU Delft, een jaar in Barcelona en een paar jaar in de architectuurpraktijk in de leer kon bij mijn lievelingsrestaurant in Rotterdam: Restaurant Zinc
Had ik geweten dat ik daar 14 jaar zou blijven... Naast Zinc begon ik in 2008 al wel met mijn huiskamerrestaurant en daar experimenteerde ik er op los en ontwikkelde ik me verder.
In 2016 ben ik begonnen met La Table de Barbara om mijn passie voor koken en eten verder te delen op mijn eigen manier.
Mijn keuken is een mix van de klassieke Franse met de moderne Nederlandse seizoenskeuken met de nodige mediterrane invloeden!
Ik kook intuïtief, en schenk veel aandacht en tijd aan de voorbereiding. Dat proef je.
Mijn uitgangspunt is altijd de groente en het fruit van het seizoen, en daar maak ik spannende combinaties mee met duurzaam vlees of duurzame vis. En soms kook ik ook wel eens geheel vegetarisch.
Ik ben behalve een ervaren en originele kok ook een 'gevoelskok'. Tijdens het koken maar ook tijdens het uitserveren. Ik ben me bewust van de sfeer om me heen, waardoor ik makkelijk kan inspelen op wat er nodig is. De klant hoeft zich nergens druk om te maken, kan optimaal genieten van het moment in zijn eigen omgeving.